Бърза 3D дигитализация – Създаване на Smart City чрез 360-градусови изображения, калибрирани към облака от точки

Leica Pegasus:Two Ultimate – мобилна сканираща платформа

Leica Pegasus:Two Ultimate е подобрена версия на платформата Pegasus: Two, надеждна мобилна платформа за сканиране, произведена от Leica Geosystems. Pegasus: Two Ultimate елиминира нуждата от шест камери, заменяйки ги с две противоположно разположени панорамни камери, които създават 24 MP панорамни снимки, подравнени с LiDAR данните. Системата може да бъде безопасно монтирана на автомобил, влак или лодка. За да ускорите процеса на обработка на данни в офиса, подвижният SSD позволява лесно да прехвърляте данни в офиса и да продължите обработката.

Pegasus:Two Ultimate увеличава работния ви ден – позволявайки заснемане при различни условия на осветление и скорости на автомобила. По-добрият динамичен обхват се постга чрез по-голямо съотношение на големината на сензора към размера на пикселите, както и двойния сензор за светлина. Фотограметрията и качеството на изображенията са подобрени с увеличената разделителна способност на страничната камера от 12 MP и вградената JPEG компресия.

  • Страничните камери имат възможност да заснемат 8 изображения в секунда @12 MP резолюция, всяка камера има зрително поле от 61° x 47°
  • Максимален размер на пиксела е 3mm на 10 m
  • Регулируема тротоарна камера с широкоъгълни 12 mm обективи за насочено заснемане на изображение покрай път или в тунел

Панорамна 360° камера

Новата 360-градусова 24 MP камера осигурява безшевно застъпени панорамни изображения. Телескопичният прът, на който са поставени, осигурява максимална безопасност и най-добро зрително поле за камерите. Данните от 360-градусовата камера могат да се използват за оцветяване на облака от точки. 360-градусовото изображение и облакът от точки могат да се разглеждат заедно като наслагвания.

Дигитализация на градове

Дигитализирането на градската инфраструктура, планирането и разпределянето на ресурси е основата за Smart City (интелигентен градо). Pegaus: Two Ulitamate ще ви позволи да се развивате, като предложите най-добрите LiDAR данни за този пазар. Интегрирането на 360 ° изображения, калибрирани към цифровия 3D облак от точки, ще ви помогне лесно да предоставяте данните, необходими за бъдещите автономни превозни средства.

Споделяне на данни

Използвайте новия Leica Pegasus: WebViewer за достъп и споделяне на данните по всяко време отвсякъде. Софтуерът позволява по-бърза визуализация, доставка и фактуриране на заснетите данни, които се съхраняват върху облак. Системата позволява изобразяване на облака от точки във всеки браузър без нужда от допълнителен плъгин за навигация и измерване.

Повишена гъвкавост

Повечето портове за разширение предлагат допълнителни средства за улавяне на града в ``единици и нули`` чрез свързване на допълнителни сензори. Спестяванията на време се увеличават допълнително с индустриален, но сменяем USB 3.0 твърд диск, който позволява на оператора да записва данните директно на сменяемото устройство и да се свързва безпроблемно към всеки компютър или сървър с USB 3.0 интерфейс.