GNSS Технология

Как работи

ГНСС потребителите могат да получават съвсем лесно фиксирана RTK позиция, заменяйки своите единичните базови станции с всеобхватните и надеждни RTK мрежи. Така се решават редица проблеми като работата в труднодостъпни места, времето за преместавне на базата, проблеми с радио комуникацията и др. Същевременно с това продуктивността на екипите се увеличава.

Необходимостта от висока точност в геодезията и изискването за непрекъснатост на услугата при управлението на земеделските машини в селското стопанство са основните фактори за иновация.

Днес HxGN SmartNet усъвършенства  тази иновация. Прецизните корекции се получават в стандартен отворен формат (RTCM) и лесно могат да бъдат ползвани от ГНСС приемници през мобилна интернет връзка. Корекционние данни се използват от ГНСС приемника, за повишаване на неговата позиция до сантиметрова точност. От гледна точка на работата прецизната позиция може да се използва в софтуера на ГНСС приемниците за специфични дейности като геодезическо заснемане или трасиране, водене на земеделски машини и т.н.

HxGN SmartNet осигурява максимална прецизност извън всяко RTK устройство, където ГНСС приемниците имат покритие на услугата. Мрежата поддържа също отворен RTCM стандарт. Предимствата явно превъзхождат стария и сложен процес на настройка и поддръжка на референтна станция.